maanantai 2. helmikuuta 2015

Kato äiti, tein ruutuja lattiaan!

Päätin jossain vaihessa remonttiani, että tästä asunnosta ei tule ISKU-kotia. Tästä tulee samaan aikaan vallaton, harkittu, värikäs, riehakas ja toimiva huvikumpu. Tämän päätöksen voimauttamana päätin maalata eri huoneiden lattiat eri värisiksi. Kollegat ja ystävät pyörittelivät päätään, minä hipelöin kädet täristen huumaavia värilappuja maaliosastolla.

No, olohuone yhdistyy eteiseen ja keittiöön ilman kynnystä, joten tiedossa oli ainakin kaksi kohtaa, jossa nuo eriväriset lattiat kohtaavat toisensa. Joku siisti eritasolista, suora viiva, kynnys...vielä mitä, näihin tehdään ruudukko, jossa lattiat ikäänkuin sulautuvat toisiinsa! Mikä kuningasidea - ja ei muuta kun toteuttamaan.

Ensin harjoittelin eteisen ja makuuhuoneen oviaukolla. Hyvä idea, siitähän kulkee läpi ihan jokainen joka kämppään tulee! Ensimmäisen sahalaitaisen reunan tein jo (hirveällä kiireellä) maalatessani eteisen lattiaa, joten tässä jutussa päästään jo itse asiaan. Ei muuta kun ruutujen tekoon! Toiminnan naisena jätin mittojen kanssa kikkailun muille ja vetelin teipit lattiaan ensin suuntaa-antavan paperinpalan avustuksella ja sitten ihan vaan tunteella. Täältä tullaan Glorian koti!



Sinisiä ruutuja rajaavat teipit ovat lattiassa ja sininen maali on levitetty


Teippien irroittamisen jälkeen tilanne oli alla kuvattu. Osasta "valkoisista" neliöistä näkyi pohjamaali ja ne piti vielä maalata. Huomasin myös, että vapaan käden piirtotekniikkani oli aiheuttanut sen, etteivät aivan kaikki ruudut olleet ihan symmetrisä...nooh, ei muuta kun tulta päin ja seuraavaa riviä kehiin!


Ensimmäinen ruuturivi valmiina - pohjamaali pilkottaa vielä valkoisista ruuduista


Seuraavaksi rajasin teipillä valkoisten ruutujen alueet ja pistelin muutaman kerroksen maalia. Kun viimeinen kerros oli maalattu, riuhdoin teipit irti ja tein tarvittavissa kohdissa pientä paikkausmaalausta pikkupensselillä.



 Ja tadaa! Valmista tuli!


Lopputulos

Kyllä nyt kelpaa, tässä on sitä huvikumputunnelmaa (ainakaan ei ole ISKU-kotia)! Tällä kokemuksella lähden ruuduttamaan myös seuraavaa kohdetta, eli keittiön ja lattian yhtymäpintaa. Ja mikä tärkeintä, kato äiti, tein ihan ite!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti